Henk van Voorst

HENK VAN VOORST

Henk van Voorst beoefent vipassana meditatie sinds 1976. Hij begon met een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met als leraar U Seevali Thera, (Mahasi). Daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). Terug in Nederland een aantal jaren de ‘Mahasi’ en ‘Goenka’ richting tegelijk beoefent. Na ontmoeting met de Thaise monnik Mettavihari gekozen voor de ‘Mahasi’ richting. Henk heeft veelvuldig onderricht gehad van meerdere Aziatische en Westerse leraren. Op dit moment zijn zijn leraren Bhante Sujiva (Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). In het verleden was dit ook Broeder Dassana, tot hij in 2020 kwam te overlijden.

Oorspronkelijk opgeleid als sociaal psycholoog, is Henk voornamelijk werkzaam geweest op het gebied van audio-visuele media.

Deelnemers aan retraites ervaren Henk als precies en helder in zijn overdracht. Zijn begeleidingsgesprekken worden als zeer ondersteunend aan de beoefening ervaren.

Henk begeleidt een eigen, doorgaande, meditatie-groep in Utrecht. Meer informatie over het eigen aanbod van Henk vind je hier