Heilzame acties

Als er zich een acute nood voordoet dan springt Sangha Metta in, samen met haar meditatie netwerk.

Voorbeelden hiervan zijn:

Mahabodi Meditation Center
Mahabodi Meditation Center

Het Mahabodhi Meditation Centre ligt in Ladakh, India en wordt geleid door de leraar/monnik eerwaarde Sanghasena. Hij heeft van een droge steppe een groene oase weten te maken, Het instituut omvat ook scholen, onder meer voor slechtzienden en een hostel voor jongens en meisjes. Toen het instituut in 2010 getroffen werd door een grote overstroming hebben velen binnen Sangha Metta via een spontane actie 20.000 euro bijeengebracht voor de wederopbouw. Daarna hebben mensen ieder jaar dana ten behoeve van dit centrum gegeven en zijn ieder jaar bedragen van enkele duizenden euro overgemaakt. Wij zien ernaar uit om de Eerwaarde Sanghasena weer eens in Nederland te kunnen begroeten.

Ernstige tekorten door covid-19

Sinds het uitbreken van de Covid-19 pandemie begin 2020 zijn er geen bezoekers meer geweest, een belangrijke inkomstenbron voor het Mahabodhi centre. Daardoor is het centre niet of nauwelijks meer in staat te voorzien in de  noodzakelijke levensbehoeften. Gezinnen hebben wanhopig geld en middelen nodig, kinderen worden verweesd, de meest elementaire overlevingsbehoefte – zuurstof is moeilijk te krijgen. Internationaal wordt een beroep gedaan op landen om zuurstofflessen te leveren en om geld te doneren voor het aanschaffen van cilinders in India ten behoeve van diegenen die het hard nodig hebben. Bovendien is er een tekort aan ambulances om mensen die dat dringend nodig hebben naar het ziekenhuis te brengen.

Oprichter van het Mahabodhi centre, Bikkhu Sanghasena:

“Het doet me groot verdriet om te zien hoe het centre afglijdt naar de duisternis, want zonder de basisfondsen wordt het bijna onmogelijk voor ons om onszelf en de verschillende medische en liefdadigheidsactiviteiten te onderhouden. Daarom doe ik een nederig beroep op U allen voor uw vriendelijke en gulle steun en hulp in welke vorm dan ook tijdens deze ongekende crisis. Elke vorm van donatie en steun wordt zeer gewaardeerd.  Ik zal U zeer dankbaar zijn voor uw steun!”

Deze noodoproep van Bikkhu Sanghasena gaat ons zeer aan het hart en daarom willen we die graag onder uw aandacht brengen. Sangha Metta zal uw donatie onder vermelding van Dana Ladakh graag ontvangen op bankrekening NL 49 TRIO 0391 1582 52 en doorsturen naar Bhikkhu Sanghasena in Ladakh India.

May you be well, happy and peaceful.

Nonnen in Myanmar
Nonnen in Myanmar

‘Opdat deze parel van het spirituele leven niet verloren mag gaan’ ondersteunt Sangha Metta het opleidingsproject voor nonnen in Myanmar. Elk jaar geeft Sangha Metta geld mee aan mediterenden die naar Myanmar gaan en het daar persoonlijk overhandigen. Of anders maken wij het over. Soms doen we dat in samenwerking met een Duitse sangha.
Op de foto is Daw Than Than Nyein in meditatiecentrum Saddhamaransi in Rangoon te zien tijdens de waterceremonie. ‘zoals het water alle kanten op vloeit zo mogen ook de vruchten van onze dana ten goede komen aan alle levende wezens in het bijzonder aan….. Deze tekst wordt uitgesproken na het geven van de dana.

Abhidhamma Förderverein

In Duitsland is al jaren actief de Abhidhamma Förderverein op het gebied van onderzoek naar de Abidhamma. Hieraan is Daw Aganayani verbonden die de afgelopen jaren regelmatig workshops heeft gegeven bij Sangha Metta. (zie website) Wij kregen een verzoek om financiële ondersteuning en besloten is deze vereniging toe te voegen aan onze lijst heilzame activiteiten. In 2019 doneerden wij 500 euro welke zeer enthousiast werd ontvangen.

Zuster Agga

Op de foto zijn Zuster (Daw) Agga en haar nichtje Parami in hun klooster te zien
Daw Agga en haar nichtje kwamen naar het centrum van U Nandamala om te koken en te zorgen. Ze verzorgden ons jaren achter een met veel zorg en vriendelijkheid. Sleepten met tassen groente, maakten in de ochtend het vuur aan en hadden altijd verse thee.

Na 2013 kwamen er vele jonge vrouwen en meisjes die non wilden worden bij Daw Agga. Het huis werd te klein. Het uitbouwen van het klooster is het project dat Sangha Metta ondersteunt. Met die steun heeft Daw Agga land gekocht en was er geld om het klooster uit te bouwen en in te richten. Het klooster heet Sandarlin Nunnery en is gelegen in Sagaing Hill.
Normaliter zijn er zo’n 25 nonnen om te studeren en te mediteren. Vanwege corona zijn het er nu minder. Daarom kan Parami nu ook niet naar school en volgt ze online lessen bij de Boeddhistische Academie in Sagaing.

Verder heeft Daw Agga op het terrein ook een klein huisje laten zetten om zich in stilte te kunnen terugtrekken als het huis te vol en te druk wordt. Ook dat heeft Sangha Metta mogen ondersteunen. Er zijn uitbreidingsplannen om te zijner tijd monniken en leken te kunnen huisvesten. Het klooster ondersteunt mensen en groepen uit de buurt.”

Overig

Wij sponsoren onder meer het boeddhistisch filmfestival en Sangha Metta is vriend van het Internationaal Theosofisch Centrum. Periodiek komen er aanvragen voor geldelijke ondersteuning die wij honoreren mits ze passen in onze lijn.

Doneer

Mocht je willen doneren, dan kun je dat doen via onderstaande button. Of zie onze donatie pagina voor meer mogelijkheden.

Doneer € -