Studie & Praktijk Programma

In 2017 zijn we begonnen met het bestuderen van de Anattalakkhana Sutta, de grote leerrede over niet-zelf. In 2018 zijn we verder gegaan met het bestuderen van de Satipatthāna Sutta, de leerrede over de vier grondslagen van opmerkzaamheid. Daarbij is de aandacht meer komen te liggen op de beoefening en is er extra aandacht besteed aan de relevantie van deze oude tekst (en de daarin aangeboden meditatiemethoden) voor ons dagelijks leven. In het SPP van 2019 is uitvoerig aandacht besteed aan De Paramis.

In 2021 stond het Studie en Praktijkprogramma in het teken van de De Vier Edele Waarheden en in 2022 is het Het Achtvoudige Pad bestudeerd.

Het thema van het Studie en Praktijkprogramma 2023 is Levensvreugde.

Het SPP is bedoeld voor mensen die klassieke boeddhistische leerstukken toepasbaar willen maken in hun dagelijks leven en die zich aangetrokken voelen tot en willen investeren in het versterken van Opmerkzaamheid in hun leven. Daar de retraites slechts deels in stilte plaatsvinden is het SPP ook bijzonder geschikt voor beginners en voor mensen met een achtergrond in Mindfulness. Meditatie ervaring is wel gewenst.

Inschrijvingen voor het SPP verlopen via de pagina Retraites, gedurende de inschrijvingsperiode.