Ivet Sevinçsoy

IVET SEVINÇSOY
Ivet Sevincsoy is rond 2013 in aanraking gekomen met Vipassana meditatie. Haar eerste stappen op het pad naar wijsheid begonnen binnen het sjamanisme. Toen zij haar eerste Goenka Vipassana retraite ging doen beleefde ze dit als een grote ceremonie van aandacht.
Toen is ze gaan zoeken in haar omgeving om steun te krijgen om dit pad van aandacht en liefde meer in haar leven te integreren. Ze kwam in Utrecht terecht bij de dinsdagavondgroep bij Henk van Voorst en Aad Verboom.

Deze twee mannen brachten op een humorvolle wijze de meditatie  dichterbij. Zij is toen vele jaren daarnaast retraites gaan volgen bij SanghaMetta. Van daar uit ontmoette ze meer leraren en nam ze zich voor ieder jaar een intensieve retraite te gaan doen.
Naast de Dhamma interesseert zij zich voor allerlei stromingen en blijft het mooi om in verschillende soorten van bewustzijnsontwikkeling de waarde van de inzichts-meditatie tegen te komen.

Op een gegeven moment is ze vrijwilliger geworden in het meditatie centrum om het mogelijk te maken dat anderen mensen ook dit pad kunnen lopen. En om zichzelf steeds te herinneren aan dit pad. In een maatschappij met waarden die vaak buiten onszelf liggen is het niet vanzelfsprekend om te stoppen en los te laten.

In het dagelijks leven is Ivet zelfstandig gesprekstherapeut, POH-GGZ  en docent bij het Instituut voor Biografiek.

Ze is net begonnen als assistent- leraar met het ondersteunen van Nynke Humalda in de retraites die speciaal voor vrouwen zijn.  Het is heel bijzonder voor haar om samen met elkaar op onderzoek te gaan, tegen de stroom in, en zo bevrijding te ervaren. In kleine momenten en grote momenten.