Inez Roelofs

 

INEZ ROELOFS

“Het is niet juist om de verschillen te zien, we zijn toch allemaal mensen. De kunst is om in het verbinden je eigenheid mee te nemen.”

Inez Roelofs beoefent vipassana meditatie sinds 1992, voornamelijk in de lijn van Mahasi Sayadaw. Zij heeft een zeer brede ervaring in de beoefening. Eerst vijftien jaar als retraite-kok en -organisator; groeiend naar assistent leraar en zich zodoende steeds meer bewust van het heilzame verlangen de Dhamma door te willen geven en een spirituele vriend te willen zijn. In 2016 is Inez, samen met Nynke Humalda en Simin Abravesh, door Jotika Hermsen en Henk van Voorst benoemd tot leraar. Andere leraren op haar pad zijn Bhante Sujiva en Broeder Dassana (overleden in 2020) voor vipassana. Gregory Kramer, Phillis Hicks en Bart van Melik voor Insight Dialogue. En Ayya Agganyani voor het onderricht in de Abbhidhamma. (boeddhistische psychologie)

Inez heeft een brede achtergrond in counseling en coaching en heeft een speciale belangstelling voor thema’s als Ouder worden, Vrouwen die de regie nemen en Leven, dood en Bevrijding. Ook haar warme belangstelling voor de Brahmavihara’s komt voort uit haar motto: “Living well the Dhamma”. Door de bril van diversiteit ziet Inez graag de eenheid tussen mensen.

Deelnemers aan retraites ervaren Inez als authentiek en recht door zee. Met haar humor weet zij een zekere lichtheid te brengen in de overdracht. Inez wordt door velen ervaren als een ware spirituele vriend.

Inez begeleidt een eigen, doorgaande, meditatie-groep en een doorgaande Insight Dialogue groep in s’-Hertogenbosch. Meer informatie over het eigen aanbod van Inez vind je hier