Goede doelen: Mahakaruna Foundation van Bhikkhu Sanghasena

Goede doelen

Stichting Sangha Metta steunt vanuit de Dana en giften die zij ontvangt verschillende goede doelen die passen bij de statutaire doelstellingen van Sangha Metta. Eén van die goede doelen is de Mahakaruna Foundation van Bhikkhu Sanghasena.
Bhikkhu Sanghasena

2021 – Het jaar van Mededogen (het Compassie vaccin)

De Mahakaruna Foundation India heeft in samenwerking met Mahabodhi International Meditation Centre een wereldwijde beweging van Compassie in Actie gelanceerd en het jaar 2021 verklaard tot het jaar van mededogen door het Compassie Vaccin te introduceren.
Mededogen is de ultieme bloei van pure liefde. Laat deze universele compassie uit ons hart stromen. Laat ons hart de bron zijn van puur en universeel mededogen, zegt Bhikkhu Sanghasena uit Ladakh.
“De enige optie of oplossing voor de crisis van de huidige wereld is een wereldwijde familie creëren; de menselijke familie. We zijn niet verschillend, geen vreemden en geen vijanden van elkaar. Het meest nobele pad dat je kunt volgen is het pad van mededogen/compassie en dit betekent dat je je uiterste best doet het lijden van de wereld waarin wij leven te verlichten.”

7 januari: Internationale compassiedag

Bhikkhu Sanghasena is de oprichter van de Mahakaruna Foundation die zich uitsluitend toelegt op het promoten van het Mahakaruna Compassion in Action programma. Op 7 januari vierde hij zijn 70e verjaardag. Die dag is uitgeroepen tot internationale compassiedag.
Een van de compassie doelen van Sangha Metta is het financieel ondersteunen van het werk van Bhikkhu Sanghasena. Moge onze samenwerking ertoe bijdragen dat het leed van de mensen in Ladakh weggenomen of verzacht zal worden.
‘Wij nodigen u uit om te delen in het geheim dat altijd weer opnieuw ontdekt dient te worden, namelijk de vreugde van compassie.’ (Henri Nouwen)