Simin Abravesh

SIMIN ABRAVESH

“Inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen is een weg naar bevrijding.”

Simin Abravesh beoefent sinds 2004 Vipassana en Metta meditatie onder begeleiding van Jotika Hermsen. Door haar en Henk van Voorst is ze in 2016 benoemd tot leraar. Simin heeft veel korte en lange retraites gevolgd bij verschillende leraren. Sinds 2012 volgt ze ook de Insight Dialogue retraites van ‘Metta Programs’. Ze ervaart die als een waardevolle aanvulling voor (individuele) vipassana meditatie. Voor Simin is de dhamma haar bron voor inzicht, vooral de lering van het afhankelijk ontstaan (paṭiccasamuppāda). Daarnaast vindt ze veel inspiratie in de Perzische wijsheid. In 2018 begon ze binnen Sangha Metta met het begeleiden van thema-retraites over dhamma en diversiteit.

Simin studeerde Bouwkunde in Iran toen ze in 1983 vanwege haar politieke activiteiten besloot te vluchten. Ze volgde in Nederland een opleiding Maatschappelijk Werk. Inmiddels werkt ze ruim 25 jaar in een opvanghuis voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Simin is thuis in de klassieke boeddhistische psychologie. (Abhidhamma) Ze is praktisch, uitnodigend en flexibel. Deelnemers aan retraites ervaren haar als bescheiden, helder en betrokken. Simin brengt vanuit haar multi-culturele achtergrond een eigen stem, oprecht en authentiek.

Simin begeleidt onder meer een eigen, doorgaande, meditatie-groep in Rotterdam. Meer informatie over het eigen aanbod van Simin vind je hier