Peter Baert

PETER BAERT

“Ik respecteer de autonomie van elk mens, en schep de omstandigheden waarbinnen het proces zich kan ontvouwen.”

Peter Baert mediteert sinds 1982. Zijn voornaamste leraren zijn Mettavihari en U Vivekananda geweest. Daarnaast laat hij zich inspireren door Westerse leraren zoals Jack Kornfield, Joseph Goldstein en Ajahn Sumedho. Hij heeft vele retraites gedaan waaronder langere retraites in Nepal, Birma en Thailand. Daarnaast is Peter geregistreerd GZ-psycholoog, waarbij zijn meditatie ervaring en de opleiding tot mindfulness trainer de basis vormen voor het geven van therapie voor mensen met o.a. depressieve klachten, angstklachten, chronische pijn en slapeloosheid.

Bij Peter starten beginnende deelnemers aan retraites met vaste instructies uit de Mahasi-traditie. Gevorderden krijgen meer ruimte. Daarbij zet Peter ook zijn ervaring als gezondheidszorgpsycholoog en mindfulness trainer in. Hij benadert de deelnemers aan retraites open en reikt suggesties aan.

In de begeleidingsgesprekken met Peter merken mensen dat hij niet oordeelt, waardoor ze zich bij hem snel op hun gemak voelen. Hij wordt ervaren als een warm en belangstellend mens die, door zijn brede achtergrond, heel snel aansluiting vindt op het niveau van de deelnemers aan een retraite en hen van daaruit verder weet te helpen.

Peter begeleidt een eigen, doorgaande, meditatie-groep in Amsterdam. Meer informatie over het eigen aanbod van Peter vind je hier