Wit gewaar zijn

Graag willen we je uitnodigen voor een dag over ‘wit gewaar-zijn’ en de gevolgen daarvan.

Deze dag hebben we gepland op zaterdag 15 februari van 11-16 uur op een centrale plaats in het land.

Bij Sangha Metta zijn we nu 3 jaar actief met onderzoek naar  groepsconditioneringen en speciaal naar kleur. We zien steeds meer openlijk en onwetend racisme. We gebruiken graag de politieke termen wit en zwart. En natuurlijk zijn er ook mensen die zowel wit als zwart zijn. We hebben 2x een tweedaagse retraite gehad en voelen de “noodzaak” om met witte mensen bij elkaar te komen.

In het onderzoeken hebben we veel geleerd over alles wat ons scheidt en hoe dit maatschappelijk geïnstitutionaliseerd is. Dit was niet gemakkelijk maar wel heel inspirerend en heeft veel vrijheid en ruimte gebracht. Het gaat over durven kijken.

Nu willen we graag een witte groep te vormen, die regelmatig bij elkaar komen in een veilige en liefdevolle omgeving om te kijken naar patronen en conditioneringen, die ons hinderen in het maken van oprechte en ondersteunende verbindingen en juist handelen. We zijn niet schuldig maar wel verantwoordelijk.

Wil jij aan deze dag deelnemen? We wensen het van harte.

We denken aan thema’s als

Ken je de film ‘Wit is ook een kleur”?

We willen vragen om daar alvast naar te kijken:  https://www.vpro.nl/programmas/2doc/ki/2doc-overzicht/2016/wit-is-ook-een-kleur.html

Inez Roelofs: (voor opgave: inez.roelofs@gmail.com)

Nynke Humalda: (voor opgave: nynke.humalda22@gmail.com)

 

X