Winterretraite

januari, 2021

14janGehele dag20WinterretraiteOnline programma

TIJD

januari 14 (Donderdag) - 20 (Woensdag)

Locatie

Online Thuisretraite

RETRAITE INFORMATIE

De winterretraite wordt noodgedwongen een online vipassana programma.

De winterretraite openen we op donderdag 14 januari om 19:00 uur. We sluiten af op woensdag 2o januari rond 12:00 uur.

Tijdens onze eerste online bijeenkomst op donderdagavond 14 januari zullen we uitvoerig bespreken hoe het programma verloopt. Hier zijn alvast wat uitgangspunten:

– Voor de communicatie werken we met het programma ZOOM, dat gemakkelijk te installeren is en waarvan de toegangscode (in verband met privacy en veiligheid) niet openbaar op een website komt, maar middels e-mail toegestuurd wordt. Deze code wordt alléén aan de deelnemers van de retraites beschikbaar gesteld.

– Een belangrijke voorwaarde is dat er overeenstemming is met de andere huisbewoners hoe de omgang met jou, de ‘yogi’, zal verlopen. De hoofdlijnen kan je van te voren afspreken, de details zullen gaandeweg ingevuld worden. Wil je een retraite situatie benaderen dan zal dat van zowel de yogi als de andere huisbewoners veel discipline, tolerantie en inlevingsvermogen vergen.

– We komen vier (tot vijf) keer per dag on-line bij elkaar (begeleide ochtendmeditatie (07:00 uur), dag instructie (09:00 uur), gezamenlijke stille zit (14:00 uur), groepsinterviews in kleine groepen (rooster) en Dhammatalk en Q&R met afsluiting (19:00 uur). Naast voormelde on-line momenten kan iedere deelnemer ook apart gesprekken met de begeleiders hebben. Deze individuele gesprekken vinden plaats via Zoom of Whatsapp video.

– Een formele beoefening van zes (6) uur per dag willen wij graag als standaard aanhouden. (tussen 07:00 en 22:00 uur). Meer kan en mag in overleg met de leraren. Minder kan ook.

Er is nog ruimte om mee te doen.

We verzoeken je om je uiterlijk voor 10 januari maar liefst zo snel mogelijk met de aanmeldknop te registreren.

Inschrijven

Degenen die zich aangemeld hebben krijgen rond 8 januari een brief met informatie. Daarin ook nadere informatie over Dana.

Het bedrag wat Sangha Metta per persoon per dag aan kosten heeft zal nu anders zijn en ook  de Dana voor de leraren komt in een ander perspectief.

Vragen kun je sturen naar: rohinilihiniya@sanghametta.nl

Begeleiding: Simin Abravesh, Inez Roelofs

We verheugen ons erop jullie alsnog in grote getale online te mogen begroeten.

Begeleider

Simin Abravesh en Inez Roelofs

X