Geannuleerd: Wijs En Liefdevol Ouder Worden

mei, 2020

03meiGehele dag09Geannuleerd: Wijs En Liefdevol Ouder WordenInzichtmeditatie (Vipassana) en Insight Dialogue Beginners & gevorderden

TIJD

mei 3 (Zondag) - 9 (Zaterdag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

Deze retraite gaat niet door. Door het corona virus zijn wij genoodzaakt om alle retraites tot en met 10 mei, inclusief Vesak, te annuleren.

Voorafgaand aan deze retraite kun je vier (4) extra stilte dagen boeken.

Voor het vijfde jaar nodigen wij U uit voor een retraite over ouder worden.
In deze retraite gaat het over ouder en wijzer worden.
We willen samen reflecteren op wat we van de dhamma kunnen leren op dit punt. Hoe kunnen we ‘to live a life in Dhamma’ waarmaken ?

In onze gewone alledaagse werkelijkheid horen we: ‘ Iedereen wil graag oud worden, maar niemand wil het zijn.” Is dit waar? Zien we er heimelijk een beetje tegenop om ouder te worden? Heeft je leven geen zin meer na de officiële werkzame periode?
Denk je misschien ‘een retraite over ouder worden’ daar ben ik nog niet aan toe? Dat kan heel goed, dat is heel gewoon in een samenleving waar autonomie, expansie, jong zijn, groei en kijkcijers voorop staan.
Spiritualiteit:
Spirituele tradities wijzen een radicaal andere weg aan. De Wijsheid van de Boeddha, en ook van Jezus, is een weg van zuivering, helderheid en inzicht. Het gaat over transformatie, tot rijpheid komen. Het gaat over aanwezig zijn, tijd hebben en kunnen luisteren. Over pauzeren en in balans zijn, Over alleen kunnen zijn en samen. Over het verliezen van kracht en het winnen van sterkte. Het gaat over delen waar je niet armer van wordt.
Evenals vorig jaar zal Dr.Adeline van Waning, aanwezig zijn om met ons te spreken over zinvol, heilzaam sterven en alles wat daarbij hoort.
Wij, Peter Baert, Inez Roelofs en Jotika Hermsen vinden het een voorrecht deze retraite te mogen begeleiden.
Weet U welkom.

Begeleider

Jotika Hermsen, Inez Roelofs en Peter Beart

X