Vipassana met Sayalay Chandadhika

juli, 2021

10julGehele dag16Vipassana met Sayalay ChandadhikaInzichtmeditatie (Vipassana)

TIJD

juli 10 (Zaterdag) - 16 (Vrijdag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

Voor de retraite van 10-16 Juli is Sayalay (Zuster) Chandadhika  uitgenodigd als gast docent.
Jotika zal haar assisteren.
Sayalay is geboren in Myanmar  en zwerft al een poosje door Europa.Op het ogenblik woont ze in Mainz, studeert Duits en begeleidt online en fysiek retraites.

Ze woonde in Buddhas Weg, een Vietnamees klooster in de buurt van Heidelberg, waar ze met verschillende boeddhistische richtingen heeft samen gewerkt.
Op een dag ontmoette Sayalay een vrouw uit Nederland in Buddhas Weg, die haar uitnodigde om naar Nederland te komen. Dat wasrond kerst in 2018. Ze kwam toen naar Naarden, waar ze Jotika ontmoet heeft.

Toen ze merkte dat ze voor mensen in Europa iets kon betekenen besloot ze om daar te blijven
Zo is het mogelijk dat wij haar nu kunnen uitnodigen
Sayalay zal ons begeleiden vanuit  de basistekst van de vipassana meditatie:  Maha satipathana

Een korte biografie van Sayalay Chandadhika

Sayalay Chandadhika werd in 1982 geboren in Kyaukme, Shan State, Myanmar. Haar vader was een overheidsfunctionaris in de landbouw en haar moeder was een schoolhoofd. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Mandalay University. Hier ontmoette ze de Pa-Auk Mandalay-tak en raakte erg geïnteresseerd in meditatie. In 2008 werd ze gewijd als een Sayalay met U Kesara als haar leermeester in Mandalay. Daar vertaalde ze dhamma lezingen, meditatie-instructies en Q & A’s voor de buitenlandse studenten. In drie jaar voltooide ze de meditatiecursus Pa Auk. In 2010 deed ze de intensieve retraite van 6 maanden onder leiding van de meest eerbiedwaardige Pa Auk Sayadaw in Mawlamyine. Daarna werd ze door Pa Auk naar Taiwan gestuurd om te helpen bij het opzetten van een Pa Auk-afdeling aan het Taiwandipa Theravada Buddhist College. In negen maanden tijd begon ze met het onderwijzen en vertalen van de Dhamma in het Chinees.

In 2016 behaalde ze een B.A. in het boeddhisme aan de Sitagu Buddhist Academy in Sagaing. Daarna werd ze uitgenodigd om les te geven in het Myanmar Institute for Religious Studies in Yangon, dat wordt gerund door de lokale katholieke gemeenschap. Hier nam ze deel aan interreligieuze dialoog activiteiten, waarbij ze de leer van de Boeddha vertegenwoordigde.

In 2017 werd ze, op aanbeveling van Ierse nonnen die in Mandalay hadden gemediteerd, door de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog uitgenodigd om deel te nemen aan het Interreligieuze Leer- en Uitwisselingsprogramma in Vaticaanstad. Ze studeerde ook theologie en hedendaagse islam aan de pauselijke universiteiten terwijl ze in Rome was. Aan het einde van het programma werd ze vereerd met een korte persoonlijke ontmoeting met de heilige vader, paus Franciscus.

Daarna ging ze naar Spanje voor een intensieve meditatie van twee maanden in een grot. Op dat moment werd ze uitgenodigd op Boeddha’s Weg door haar Duitse zuster Kusalanandi die ze ontmoette tijdens de intensieve retraite in Myanmar.

Hier bij Buddhas Weg blijft ze delen en lesgeven in overeenstemming met haar capaciteiten. Ze geniet van de gemeenschapszin van de plek waar alle verschillende tradities in vrede en harmonie samenkomen. Momenteel leert ze Duits om een ​​visum voor lang verblijf aan te vragen. Ze vindt het heerlijk om Dhamma zo goed mogelijk te delen.

Inschrijven

X