Geannuleerd: Vesak en toevlucht nemen

mei, 2020

10meiGehele dagGeannuleerd: Vesak en toevlucht nemenViering van de geboorte, de verlichting en het parinibbāna van Gautama Boeddha Iedereen is welkom

TIJD

Gehele dag (Zondag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

De viering van Vesak gaat dit jaar niet door. Door het corona virus zijn wij genoodzaakt om alle retraites tot en met 10 mei, inclusief Vesak, te annuleren.

Vesak 2020

Op Vesak vieren we de geboorte- en sterfdag van de Boeddha plus zijn verlichting. En dit jaar vieren we dat Michaël Verlouw retraitebegeleider wordt bij Sangha Metta. Op deze dag kan je ook toevlucht nemen.

Als iemand formeel boeddhist wil worden neemt hij /zij in een kleine ceremonie toevlucht. Hij/zij neemt zich voor de vijf leefregels na te volgen en krijgt een boeddhistische naam. Het toevlucht nemen is een uiting van vertrouwen. We vertrouwen ons toe aan de Boeddha, de Dhamma en de Sangha. Het zijn de drie Juwelen – zoals ze traditioneel genoemd worden. De drie Juwelen bieden een veilige plek, een plek waarop we ons kunnen verlaten. Voor meer informatie, zie de pagina Toevlucht nemen.

We starten morgens om half 11 met een ceremonie voor Michael. Vervolgens komen de monniken van de Thaise tempel ‘Buddhavihara’ uit Purmerend. De monniken voeren het ritueel uit en gaan we feestelijk Thais lunchen. Om 13.30 uur is de ceremonie om toevlucht te nemen. Iedereen is van harte welkom. Ook familie en vrienden. Aan het eind staat een doos voor dana (vrijwillig geven).

Begeleider

Nynke Humalda

X