Tussen Religies

november, 2020

01novGehele dag06Tussen ReligiesInzichtmeditatie (Vipassana) vanuit een interreligieuze invalshoek Beginners & gevorderden

TIJD

november 1 (Zondag) - 6 (Vrijdag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

Wie vipassana-meditatie beoefent, wordt soms niet alleen geïnspireerd door het boeddhisme, maar ook door andere spirituele stromingen. Herken je je daarin, dan is deze stilteretraite voor jou bedoeld.

Waar zit de vreugde en waar wellicht de pijn van het combineren van verschillende religies? Waarin verschillen ze, wat hebben ze gemeen en wat kunnen ze voor elkaar betekenen? Tijdens deze retraite vieren we wat ons, met onze uiteenlopende achtergronden, met elkaar verbindt. Zo kunnen we deze wereld tot een plek maken waar iedereen zich veilig voelt en verschil ons niet verdeelt.

Door stil te zijn en te mediteren ontdekken we wat er in ons omgaat. Ook luisteren we naar ervaringsverhalen van mensen met diverse levensbeschouwelijke achtergronden (jodendom, confucianisme/taoïsme, christendom en islam). Zij vertellen hoe ze vipassana combineren met hun religieuze of spirituele inspiratie.

Aanvang: 16:00 uur, inloop vanaf 14:00u | Einde: na de middagmaaltijd ca. 13.00 uur.
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Inschrijven

Begeleider

Jotika Hermsen en Inez Roelofs

X