Online retraite: Ouder worden

april, 2021

26aprGehele dag01meiOnline retraite: Ouder wordenVipassana en Insight Dialogue Beginners & gevorderden

TIJD

April 26 (Maandag) - Mei 1 (Zaterdag)

Locatie

Online Thuisretraite

RETRAITE INFORMATIE

Voor het zesde jaar nodigen wij U uit voor een retraite over ouder worden. In deze retraite gaat het over ouder en wijzer worden. We willen samen reflecteren op wat we van de dhamma kunnen leren op dit punt. Hoe kunnen we ‘to live a life in Dhamma’ waarmaken ?

In onze gewone alledaagse werkelijkheid horen we: ‘ Iedereen wil graag oud worden, maar niemand wil het zijn.” Is dit waar? Zien we er heimelijk een beetje tegenop om ouder te worden? Heeft je leven geen zin meer na de officiële werkzame periode?
Denk je misschien ‘een retraite over ouder worden’ daar ben ik nog niet aan toe? Dat kan heel goed, dat is heel gewoon in een samenleving waar autonomie, expansie, jong zijn, groei en kijkcijers voorop staan.

Spiritualiteit: Spirituele tradities wijzen een radicaal andere weg aan. De Wijsheid van de Boeddha, en ook van Jezus, is een weg van zuivering, helderheid en inzicht. Het gaat over transformatie, tot rijpheid komen. Het gaat over aanwezig zijn, tijd hebben en kunnen luisteren. Over pauzeren en in balans zijn, Over alleen kunnen zijn en samen. Over het verliezen van kracht en het winnen van sterkte. Het gaat over delen waar je niet armer van wordt.

Wij, Peter Baert, Inez Roelofs en Jotika Hermsen vinden het een voorrecht deze retraite te mogen begeleiden. Weet U welkom.

Aanvang: 16:00 uur, inloop vanaf 14:00u | Einde: na de middagmaaltijd ca. 13.00 uur.
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Inschrijven

Begeleider

Jotika Hermsen, Inez Roelofs en Peter Beart

X