Online Metta Retraite – Met Zuster Viranani

april, 2021

12aprGehele dag18Online Metta Retraite - Met Zuster VirananiMetta Beginners en gevorderden

TIJD

april 12 (Maandag) - 18 (Zondag)

Locatie

Online Thuisretraite

RETRAITE INFORMATIE

ONLINE Metta retraite met naar we hopen  Sr. Viranani

Begeleiding: Zuster Viranani, Simin Abravesh, Inez Roelofs

Assistent: Ivet Sevincsoy

Zoals je ziet zal de retraite niet live doorgaan zoals eerder is vermeld. Vanwege de huidige situatie in de maatschappij is er besloten de retraite niet live te laten plaatsvinden.

We heten  je nu van harte welkom bij een online Metta retraite. Ondanks de lockdown maatregelen, zijn we op deze manier toch in staat elkaar te treffen en met steun van elkaar onze beoefening te verdiepen.

Wij verheugen ons erop om de komende dagen samen door te brengen. Door de situatie in Myanmar is het niet zeker dat de online verbinding met zuster Viranani tot stand kan komen. Als het inderdaad niet lukt, dan zullen de aanwezige begeleiders de retraite dragen.

Op maandag 12 april 2021 komen we voor de eerste keer bijeen om 16:00 uur. De retraite eindigt op zondag rond 11:00 uur.

Als eerste delen wij graag het rooster met jou.

 Op basis van dit rooster kun je vervolgens jouw eigen schema maken, een schema wat past bij jouw persoonlijke omstandigheden en thuissituatie.

07:00 – 07:45 uur Begeleide ochtendmeditatie.

09:00 – 10:00 uur Inleiding, korte instructies.

Na 10:00 uur           Afwisselend loop en zitmeditatie 45 min. 

                                                   12.00 Lunch en rust                                               

Om 14:00                                 Gezamenlijke zitmeditatie

Daarna tot 17.00                     Loop en zitmeditatie en interviews 

19:00 – 20:00 uur Dhammatalk

20:45 – 21:30 uur Begeleide zit/ loop en afsluiting met Metta.

Een online retraite heeft natuurlijk een andere vorm dan een retraite in een centrum. Tijdens onze eerste online bijeenkomst op  maandag middag de 12e  worden jullie daar uitvoerig over ingelicht. Hierbij wat uitgangspunten in het kort.

  • We komen vier (4) keer per dag bij elkaar en we werken met het programma ZOOM, dat gemakkelijk te installeren is en waarvan de toegangscode en het password toegestuurd wordt een paar dagen van te voren. Deze code is alléén aan de deelnemers van deze retraites beschikbaar gesteld.
  • Wanneer je Zoom nog niet hebt geïnstalleerd op je computer, laptop of mobile, zorg er dan voor dat je dit vóór het begin van de retraite hebt gedaan. 
  • Naast voormelde online momenten heeft iedere deelnemer ook dagelijks een gesprek met één van de begeleiders.(hopelijk met Zr. Viranani)  Een interview duurt ongeveer 10 minuten per keer. Het rooster voor de interviews volgt t.z.t.
  • We vragen de individuele deelnemers om – buiten de online ontmoetingsmomenten – voor de rest van de dag hun eigen rooster op te stellen, zodat rekening kan worden gehouden met ieders unieke mogelijkheden en omstandigheden.  
  • Een formele beoefening van zes (6) uur per dag willen wij graag als minimum aanhouden. Dit is inclusief onze gemeenschappelijke bijeenkomsten.

Op de eerste middag nemen we ruim de tijd om je thuis te doen voelen in de retraite. Ook wat betreft het omgaan met ZOOM, de dagelijkse interviews, het dagschema en dergelijke.

We verheugen ons erop jullie te zien.

Vanaf 15.45 is de zaal open, zodat je je alvast rustig kunt installeren in de virtuele meditatiezaal en we om 16.00 kunnen starten met het programma.

Over dana: de begeleiding is op danabasis en voel je vrij om ook dana te geven voor organisatiekosten.  o.a Sangha metta geeft een vergoeding aan de koks die nu geen inkomsten hebben en aan het ITC in Naarden. Wil je geven doe dat op rek.nr. van Stichting Sangha Metta Maastricht  NL49TRIO0391158252 (onder vermelding van dana begeleiding en dana organisatie) Met dank.

Deze retraite is apart of in combinatie met de hierna volgende vipassana retraite te volgen.

De kwaliteit van Metta (liefdevolle vriendelijkheid) is grenzeloos. In deze retraite wordt een simpele en directe methode onderwezen om het natuurlijke vermogen van het hart te versterken om in goedheid verbinding te maken met anderen. We gaan samen deze kwaliteit van Metta verder onderzoeken. Niet alleen in de formele beoefening, maar ook in de vele manieren waarop in het dagelijks leven deze kwaliteit versterkt kan worden.

Aanvang: 16:00 uur,  | Einde:  ca. 11.00 uur
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

OVER DE LERAAR:

Zuster Virañani is een Boeddhistische non, geboren in de VS (Hawaii), ze woont nu in Myanmar. Ze is diep geworteld in de Dhamma door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft in de Birmese traditie gemediteerd (Mahasi Sayadaw) in de Thaise woudtraditie en ze was verbonden aan de Insight Meditation Society in de VS.

Begeleider

Zuster Viranani

X