LHBTI Vipassana retraite

november, 2021

18novGehele dag23LHBTI Vipassana retraiteInzichtmeditatie Beginners en gevorderden

TIJD

november 18 (Donderdag) - 23 (Dinsdag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

Met deze LHBTI-retraite in Nederland willen we een ongedwongen en ondersteunende omgeving voor LHBTI-mensen creëren om aandacht (mindfulness), vriendelijkheid en wijsheid te cultiveren door middel van inzichtmeditatie.

Het delen van stilte en meditatieve ruimte met gelijkgestemden, stelt ons in staat om meer in vrede met onszelf te zijn, van moment tot moment. Tijdens het luisteren naar de leringen van wijsheid en mededogen, het met aandacht zitten, lopen, eten en rusten, ontstaan bevrijdende inzichten en wordt helderheid en vrijheid verworven. We kunnen leren om een steeds groter wordend gevoel van welzijn te vinden, vreugde te ervaren en de vrijheid van het hart te bevorderen. We oefenen op deze manier zowel in ons eigen voordeel als in het belang van anderen.

De retraite is open voor beginnende en ervaren yogi’s die zichzelf identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseks.

Pascal Auclair houdt zich sinds 1997 intensief bezig met boeddhistische beoefening en volgde retraites in Azië en Amerika met gerespecteerde monastieke- en lekenleraren. Hij is opgeleid door Joseph Goldstein en Jack Kornfield van Insight Meditation Society (IMS) in Massachusetts en Spirit Rock Meditation Centre in Californië. Pascal geeft les in Noord-Amerika en in Europa. Hij is medeoprichter en een van de hoofdleraren (Guiding Teachers) van True North Insight. Zijn diepte van inzicht, klassieke training en creatieve expressie worden gecombineerd tot een wijze en compassievolle aanwezigheid. Bovendien maakt zijn warmte en humor Pascal tot een zeer gewaardeerde leraar. Meer info: www.pascalauclair.org

 

Organisatie: Sangha Metta in samenwerking met Stichting Inzichts Meditatie (SIM)

Taal: Engels

Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Je kunt je vragen mailen naar retraites@sanghametta.nl

 

Inschrijven

 

Begeleider

Pascal Auclair

X