STATUS ONBEKEND:Landgoed Retraite

juni, 2020

25junGehele dag28STATUS ONBEKEND:Landgoed RetraiteInzichtmeditatie (Vipassana) Beginners en gevorderden

TIJD

juni 25 (Donderdag) - 28 (Zondag)

Locatie

Landgoed Bleijendijk, Vugt

RETRAITE INFORMATIE

IVM MET HET CORONA VIRUS IS DE DE STATUS VAN DEZE RETRAITE ONBEKEND.

AANMELDINGEN VOOR DEZE RETRAITE ZULLEN NIET IN BEHANDELING WORDEN GENOMEN.

In de ochtendinstructies zal – naast de nodige aandacht voor de opbouw van de fysieke en mentale houding in meditatie – aandacht worden besteed aan de basisbeginselen van Inzichtmeditatie. (Vipassana)

De lezingen over de Boeddhistische filosofie en psychologie (Dhammatalks) hebben het onderwerp ‘lijden’ als thema. Lijden is de meest gebruikte vertaling voor het Pali woord Dukkha. Maar misschien is onbevredigend(heid) wel een beter woord.

Het lijkt wel of, met een ongetrainde geest en een (min of meer) afgesloten hart, alles in het leven nèt eventjes schuurt. Bijna altijd is er wel iets van spanning, druk, frustratie of ronduit pijn. Het is onlosmakelijk verbonden met ons mens-zijn. Maar het ervaren van onvermijdelijke pijn hoeft nog niet te beteken dat je daaronder moet lijden. Er is een andere manier van reageren op de ups en downs van het leven.

Dit thema zal als rode draad door de retraite lopen.

Bij deze retraite zijn zes tweepersoonskamers beschikbaar. Verder zijn er twee kleine slaapzaaltjes: een voor mannen, een voor vrouwen en enkele tentplaatsen (eigen tent).

Aanvang: 16:00 uur, inloop vanaf 14:00u | Einde: na de middagmaaltijd ca. 13.00 uur.
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info. Er is geen pinautomaat op Bleijendijk aanwezig, daarom graag in ieder geval de kosten voor het verblijf vooraf overmaken naar NL 49 TRIO 0391 1582 52 t.n.v. Sangha Metta. Eventueel kan na afloop de dana voor de organisatie en voor de leraren en vrijwilligers contant betaald worden.

Inschrijven

Begeleider

Inez Roelofs en Michaël Verlouw

X