Herfst Retraite – Vipassana

september, 2020

05sepGehele dag18Herfst Retraite - VipassanaInzichtmeditatie (Vipassana) Beginners en gevorderden

TIJD

september 5 (Zaterdag) - 18 (Vrijdag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

Oorspronkelijk stond van 5 tot 18 september 2020 een retraite gepland met de geliefde leraar Broeder Dassana. Broeder Dassana heeft ons echter laten weten dat het in verband met door de overheid van Maleisië uitgevaardigde, COVID-19 gerelateerde, reis-restricties dit jaar niet mogelijk is naar Europa te komen voor het geven van retraites. Hij heeft helaas zijn hele Europese programma voor het najaar af moeten zeggen.

Hoewel Broeder Dassana in stijl en toon onvervangbaar is, willen wij toch graag een alternatief bieden. Zoveel als mogelijk in de stijl van Broeder Dassana. 

Dat wil zeggen dat deze retraite een ‘klassieke’ Vipassana retraite is met ruimte voor individuele aanpassingen. De basis is het geleidelijk stimuleren van vertrouwen, energie, opmerkzaamheid, concentratie en wijsheid, die samen de basis vormen voor heldere aanwezigheid in het huidige moment. Hiermee versterk je jouw aangeboren vermogen om lichaam, hart en geest – zonder voorkeur, zonder afkeer en zonder verwachtingen – te onderzoeken. Leer je langzaam maar zeker te accepteren wat er werkelijk is. Om vervolgens vanuit vrijheid, vriendelijkheid en wijsheid te reageren als dat nodig is.

Mocht jij je al eerder hebben opgegeven voor de retraite met Broeder Dassana laat ons dan – liefst per omgaande weten – of je mee wilt doen aan deze vervangende retraites. Jouw aanmelding krijgt dan voorrang.

Mocht jij je aan willen melden voor deze retraite, dan kan dat via het inschrijfformulier op de website.

Henk van Voorst en Nynke Humalda zullen deze retraite begeleiden.

We zijn verheugd te kunnen schrijven dat we met deze retraite weer beginnen met het aanbieden van retraites in Naarden. Onder de huidige omstandigheden zullen wij alleen éénpersoonskamers beschikbaar stellen. Het aantal deelnemers is daarom beperkt.

Samen met de retraite-begeleiders, de koks, de retraite-managers en de mensen van het ITC is er gezocht naar mogelijkheden om de meditatie zaal, de eetzaal en andere ruimtes zo in te richten dat we de geldende maatregelen na kunnen leven. Dit betekent dat we mediteren in de grotere meditatiezaal; de Besant hall. En de eetzaal zal in Crystal Hall zijn; de oude meditatie zaal. Op deze manier hebben we  alle ruimte. Er zijn extra hygiëne maatregelen getroffen, we houden ons aan de voorgeschreven sociale afstand en doen er verder alles aan de retraites veilig en verantwoord te laten verlopen.  

Mochten de maatregelen veranderen, dan veranderen wij mee. Houd daarom steeds deze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Aanvang: zaterdag 5 september 16:00 uur, inloop vanaf 14:00u | Einde: vrijdag 18 september na de middagmaaltijd ca. 13.00 uur.
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Inschrijven

Begeleider

Henk van Voorst en Nynke Humalda

X