Dukkha en diversiteit

juli, 2021

02julGehele dag04Dukkha en diversiteitDiversiteit en Inzichtmeditatie Beginners & gevorderden

TIJD

juli 2 (Vrijdag) - 4 (Zondag)

Locatie

International Theosofisch Centrum in Naarden

Meentweg 9, 1411 GR, Naarden

RETRAITE INFORMATIE

Van interpersoonlijk lijden verbonden met kleur/ras naar vrijheid en wijsheid. Dat is het thema van deze weekendretraite. Als sociale wezen zijn we afhankelijk van anderen, zonder anderen zouden we niet bestaan en overleven. Dit afhankelijk bestaan, Interbeïng, kan een bron van lijden zijn en ook een bron van bevrijding en wijsheid.

Interpersoonlijk lijden, is lijden dat voortkomt uit onze relatie met anderen. In privésfeer  met je partner of vrienden, met je familieleden, je werksfeer maar ook in de sociaal- maatschappelijk sfeer. Deze sferen passen in elkaar zoals doosjes van verschillende groten in elkaar passen. Er zijn heel veel raakvlakken. En soms kan iets heel privé voelen wat eigenlijk in de cultuur verankerd is. Zoals bijvoorbeeld pijn van jaloezie, afgewezen zijn, niet erbij horen, buitengesloten  zijn, geweld en misbruik tot  sociale uitsluiting, vooroordelen, discriminatie en racisme. Dit zijn enkele vormen van interpersoonlijk lijden.

We gaan in dit weekend stil staan bij onze ervaring met interpersoonlijk lijden.  We willen samen onderzoeken hoe we op een wijze manier hiermee om kunnen gaan  en  hoe we elkaar hierin kunnen steunen. Vragen die aan bod komen zijn: Wat betekent interpersoonlijke vrijheid? En wat biedt het Boeddhisme ons?

 

Begeleiding: Simin, Abravesh, Nynke Humalda, Sjarda Joemai en Inez Roelofs

Aanvang: 16:00 uur, inloop vanaf 14:00u | Einde: na de middagmaaltijd ca. 13.00 uur.
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Inschrijven

Begeleider

Simin Abravesh, Nynke Humalda, Sjarda Joemai en Inez Roelofs

X