Online Thuisretraite : De Kracht Van Verschillen

juli, 2020

03julGehele dag05Online Thuisretraite : De Kracht Van VerschillenDiversiteit en Inzichtmeditatie (Vipassana) Beginners & gevorderden

TIJD

juli 3 (Vrijdag) - 5 (Zondag)

Locatie

Online Thuisretraite

RETRAITE INFORMATIE

In verband met het corona virus is deze retraite alleen online te volgen.

LET OP: Aanmeldingen voor deze retraite gaan via retraites@sanghametta.nl

In deze retraite, met als thema De kracht van verschillen gaan we in, op oordelen die ontstaan op basis van groepsconditionering zoals b.v sexe, leeftijd, gender, klasse, kleur, religie en lichamelijke (on)mogelijkheden of nog anders. Verschillen kunnen leiden naar verdeeldheid, naar meer of minder privileges, invloed, beoordeling en isolement.

Als we de vooroordelen en onjuiste ideeën die we meedragen uit onze vroegste jeugd  ontdekken komt er ruimte voor bevrijding. We ontdekken waar dit soort ( maatschappelijke) pijn zich opgeslagen heeft. Hoe het ons gedrag bepaalt en ons gesprek doet verstommen. Om wellicht onze angsten te delen en ze te laten varen.

Uiteindelijk om de vrijheid van de Boeddha waar te laten worden, in ons dagelijks leven, in onze relaties, in scholen, op werkvloeren, sportvelden, in onze woonwijken, ziekenhuizen en treinen en ook in onze meditatiezaal of deze nu online is of niet.

Verschillen kunnen ons inspireren en in beweging brengen.

Begeleiding: Simin, Abravesh,Nynke Humalda, Sjarda Joemai en Inez Roelofs

 

Programma van een online retraite

Een online retraite heeft natuurlijk een andere vorm dan een retraite in een centrum. 

Onderstaand is een algemeen overzicht van het programma dat wordt aangehouden. Natuurlijk kunnen verschillende leraren bij de online retraite er voor kiezen om een eigen invulling te geven. Die zal dan aan de deelnemers worden meegedeeld.

We komen drie keer per dag bij elkaar middels Computer, Laptop, iPad of iPhone. We werken met het programma ZOOM, dat gemakkelijk te installeren is en waarvan de toegang (in verband met privacy en veiligheid) niet openbaar op een website komt, maar via email toegestuurd wordt.

De drie ontmoetingsmomenten zijn:

–          07.00 uur start van de dag met een begeleide meditatie

–          09.00 uur korte introductie en dag-instructies

–          Dagelijks een persoonlijk gesprek van 15 minuten over de beoefening. Tijdstip in onderling overleg vast te stellen.

–          19.00 uur Dhammatalk met afsluitende (Metta) meditatie.

We vragen de individuele deelnemers om hun eigen dag-rooster op te stellen, zodat rekening kan worden gehouden met ieders unieke omstandigheden.

Een formele beoefening van vier (4) uur per dag willen wij graag als minimum aanhouden. 

Daarnaast biedt een thuisretraite optimaal kansen om ook informeel te oefenen. Op die manier komt de beoefening echt tot leven en geef je invulling aan het adagium “Alles is beoefening”

Aanvang: vrijdag 3 juli 19:00 uur  : introductie en kennismaking | Einde: zondag  5 juli ca. 11.00 : na vragen en antwoorden en afsluitende cirkel om te delen.
Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Begeleider

Simin Abravesh, Nynke Humalda, Sjarda Joemai en Inez Roelofs

X