Online Thuisretraite : Helder Bewustzijn

juli, 2020

12julGehele dag17Online Thuisretraite : Helder BewustzijnInzichtmeditatie (Vipassana) Beginners en gevorderden

TIJD

juli 12 (Zondag) - 17 (Vrijdag)

Locatie

Online Thuisretraite

RETRAITE INFORMATIE

In verband met het corona virus is deze retraite alleen online te volgen.

LET OP: Aanmeldingen voor deze retraite gaan via retraites@sanghametta.nl

Het thema van deze retraite is Helder bewustzijn. Ja, wie wil dit nu niet? Wat is dat en hoe kunnen we dat ontwikkelen? Helder bewust zijn houdt in dat je op het moment aanwezig bent bij dat wat er is. En dat je op tijd aanwezig erbij bent zodat je niet verdwaalt raakt in allerlei associaties die de helderheid belemmeren.

Je ontwikkelt helder bewustzijn door het beoefenen van opmerkzaamheid, sati. En waarom zou je dit ontwikkelen? Omdat het toegang geeft tot een innerlijke vrijheid en welzijn. Het is de sleutel tot een gelukkig en waardevol leven.

Peter en Nynke zullen in deze retraite uitgebreid vertellen over deze opmerkzaamheid en ondersteunende factoren.

Programma van een online retraite

Een online retraite heeft natuurlijk een andere vorm dan een retraite in een centrum. 

Onderstaand is een algemeen overzicht van het programma dat wordt aangehouden. Natuurlijk kunnen verschillende leraren bij de online retraite er voor kiezen om een eigen invulling te geven. Die zal dan aan de deelnemers worden meegedeeld.

We komen drie keer per dag bij elkaar middels Computer, Laptop, iPad of iPhone. We werken met het programma ZOOM, dat gemakkelijk te installeren is en waarvan de toegang (in verband met privacy en veiligheid) niet openbaar op een website komt, maar via email toegestuurd wordt.

De drie ontmoetingsmomenten zijn:

–          07.00 uur start van de dag met een begeleide meditatie

–          09.00 uur korte introductie en dag-instructies

–          Dagelijks een persoonlijk gesprek van 15 minuten over de beoefening. Tijdstip in onderling overleg vast te stellen.

–          19.00 uur Dhammatalk met afsluitende (Metta) meditatie.

We vragen de individuele deelnemers om hun eigen dag-rooster op te stellen, zodat rekening kan worden gehouden met ieders unieke omstandigheden.

Een formele beoefening van vier (4) uur per dag willen wij graag als minimum aanhouden. 

Daarnaast biedt een thuisretraite optimaal kansen om ook informeel te oefenen. Op die manier komt de beoefening echt tot leven en geef je invulling aan het adagium “Alles is beoefening”

 

Aanvang : zondag 12 juli  19.00u : introductie en kennismaking | Einde: vrijdag 17 juli ca. 11.00 : na vragen en antwoorden en afsluitende cirkel om te delen.

Kosten: op basis van Dana, zie hier voor meer info.

Inschrijven

Begeleider

Peter Baert en Nynke Humalda

X