Datum: zondag 22 december - zaterdag  28 december 2019 (6 overnachtingen)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden (www.itc-naarden.org)
Begeleiding: Jotika Hermsen en Michael Verlouw.retraite mei 13

Omschrijving
Voor Beginners en Gevorderden
Kan worden voortgezet met de Oud en Nieuw Retraite
Binnenkomst vanaf 14 uur, aanvang 16 uur. Einde na de lunch (ongeveer 13:00).

BRENG LICHT IN JE HART!

De leer van de Boeddha is er op gericht om stapsgewijs meer innerlijke vrijheid te ervaren. Om vrijer te worden van conditioneringen en patronen. En om een liefdevol en open hart te ontwikkelen. Wanneer we door meditatie, contemplatie en activiteit gaan zien hoe oorzaak en gevolg werken en hoe de dingen werkelijk zijn ontwaken we. En ontwakend verbinden we ons diepgaand met het leven van alledag.    

Deze stilte retraite heeft de beoefening van Inzicht (Vipassana) meditatie als basis.
Iedere dag is er een Dhammatalk en gelegenheid voor persoonlijk gesprek. In de ochtend worden er instructies gegeven en verder verloopt de dag in stilte, met loop- en zitmeditatie.

De condities van een goede accommodatie, goede voeding, goede temperatuur zijn rijkelijk aanwezig. Als begeleiding doen we ons best om een spirituele vriend(in) te zijn.

Kosten:
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.

De kosten die Sangha Metta maakt per deelnemer (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedragen € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 390,- :  6 nachten).
Je komt op een tweepersoonskamer. Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar in geval van noodzaak.
Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.

De begeleiding (het onderricht door de leraar) en het werk van de vrijwilligers van Sangha Metta zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta (de vrijwilligers) stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Info en registratie:   --Er is een wachtlijst voor deze retraite--
Download het  >Aanmeldformulier< retraite


Je kunt je vragen en formulier mailen naar: