Datum: Vrijdag 8 november t/m Woensdag 13 november 2019 (5 nachten)
Plaats: ITC, Meentweg 9, Naarden
Begeleiding: Pascal AuclairOrganisatie: Sangha Metta in samenwerking met Stichting Inzichts Meditatie (SIM)
Taal: Engels
Tijden:
Vrijdag 16.00u, vanaf 14.30 uur inloop | Einde: Woensdag na de lunch

Beschrijving: Met deze LHBTI-retraite in Nederland willen we een ongedwongen en ondersteunende omgeving voor LHBTI-mensen creëren om aandacht (mindfulness), vriendelijkheid en wijsheid te cultiveren door middel van inzichtmeditatie.

Het delen van stilte en mediatieve ruimte met gelijkgestemden, stelt ons in staat om meer in vrede met onszelf te zijn, van moment tot moment. Tijdens het luisteren naar de leringen van wijsheid en mededogen, het met aandacht zitten, lopen, eten en rusten, ontstaan bevrijdende inzichten en wordt helderheid en vrijheid verworven. We kunnen leren om een steeds groter wordend gevoel van welzijn te vinden, vreugde te ervaren en de vrijheid van het hart te bevorderen. We oefenen op deze manier zowel in ons eigen voordeel als in het belang van anderen.

De retraite is open voor beginnende en ervaren yogi’s die zichzelf identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseks.

Pascal Auclair
Pascal Auclair: Pascal Auclair houdt zich sinds 1997 intensief bezig met boeddhistische beoefening en volgde retraites in Azië en Amerika met gerespecteerde monastieke- en lekenleraren. Hij is opgeleid door Joseph Goldstein en Jack Kornfield van Insight Meditation Society (IMS) in Massachusetts en Spirit Rock Meditation Centre in Californië. Pascal geeft les in Noord-Amerika en in Europa. Hij is medeoprichter en een van de hoofdleraren (Guiding Teachers) van True North Insight. Zijn diepte van inzicht, klassieke training en creatieve expressie worden gecombineerd tot een wijze en compassievolle aanwezigheid. Bovendien maakt zijn warmte en humor Pascal tot een zeer gewaardeerde leraar. Meer info: www.pascalauclair.org

Kosten:
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.

De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite, 5 nachten is dat € 325,-)  
Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite.
Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite.
Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. 

De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). Op de laatste retraitedag is het mogelijk te geven aan leraren en vrijwilligers.

Bij deze retraite kom je op een gedeeld, tweepersoonskamer. Alleen bij Noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Info
Het (engelstalige) formulier kunt u hier downloaden
U kunt uw ingevulde formulier en vragen
mailen naar