Datum: zondag 3 november - vrijdag 8 november 2019 (5 overnachtingen)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden (www.itc-naarden.org)
Begeleiding: Jotika Hermsen, Paul Boersma en Inez RoelofsOmschrijving 
Start: zondag 16.00u, vanaf 14.00u inloop
Einde: vrijdag na de middagmaaltijd ca. 12.30 uur
Voor beginners(basiscursus vipassana en/of retraite) en gevorderden.

Wie vipassana-meditatie beoefent, wordt soms niet alleen geïnspireerd door het boeddhisme, maar ook door andere spirituele stromingen. Herken je je daarin, dan is deze stilteretraite voor jou bedoeld.

Waar zit de vreugde en waar wellicht de pijn van het combineren van verschillende religies? Waarin verschillen ze, wat hebben ze gemeen en wat kunnen ze voor elkaar betekenen? Tijdens deze retraite vieren we wat ons, met onze uiteenlopende achtergronden, met elkaar verbindt. Zo kunnen we deze wereld tot een plek maken waar iedereen zich veilig voelt en verschil ons niet verdeelt.

Door stil te zijn en te mediteren ontdekken we wat er in ons omgaat. Ook luisteren we naar ervaringsverhalen van mensen met diverse levensbeschouwelijke achtergronden (jodendom, confucianisme/taoïsme, christendom en islam). Zij vertellen hoe ze vipassana combineren met hun religieuze of spirituele inspiratie. We doen insight dialoque-oefeningen, begeleid door Inez Roelofs, en Andrea Hauser begeleidt dagelijks het zingen van spirituele liederen uit de hele wereld. ’s Avonds zijn er dhammatalks van Jotika Hermsen en Paul Boersma. We sluiten de retraite af met een meditatieve interreligieuze viering.

Een impressie van de eerste vipassanaretraite vanuit internationaal perspectief vind je hier.

Kosten:
De retraites van Sangha Metta zijn op danabasis. Daarover kun je hier meer lezen.
De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor het hele weekend, 5 nachten is dat € 325,-)
Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken.

Het onderricht van de begeleiders wordt ook gegeven op basis van een vrije gift. Die kun je op de laatste dag van de retraite in het mandje leggen of via de pin overmaken. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.

Bij deze retraite kom je op een gedeelde tweepersoonskamer. Alleen bij Noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar.
Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Info en registratie   --Er is een wachtlijst voor deze retraite--
Je kunt je vragen mailen naar

Download het >Aanmeldformulier< retraite