Datum: Donderdag 15 Augustus – Zondag 18 Augustus, 2019 (3 overnachtingen)
Plaats: Meditatiecentrum ‘Bosoord’, Loenen, www.bosoord.nl
Begeleiding: Shaila Catherine


Omschrijving

De retraite start om 19.00, inloop vanaf 16.00 uur. Soep met brood om 17.00 uur.
De retraite eindigt op 18 Augustus na de lunch, om 13:00 uur.
(Deze retraite is niet op onze gebruikelijke locatie, maar in Bosoord, Loenen, zie onder)

Weekend retraite met Shaila Catherine.

Thema
Deze inzicht-meditatie retraite richt zich op het ontwikkelen van de ‘Juiste Inzet’ voor de ondersteuning van Opmerkzaamheid, Concentratie en Inzicht. Wanneer we leren onze inzet ‘wijs’ te gebruiken kunnen we de last van competitief streven neerleggen, onze activiteiten ontspannen uitvoeren, evenwichtige ‘mooie’ kwaliteiten opbouwen, ons open stellen voor een frisse en vrije manier om met ervaringen om te gaan en de geest ombuigen in de richting van diepe vrede.

De kwaliteit ‘Inzet’ is opgenomen in de meest belangrijke Boeddhistische ‘lijsten’ waaronder ‘ Het edele acht-voudige pad’, ‘de zeven factoren van verlichting’, ‘de vijf kwaliteiten’, ‘de vijf krachten’, en ‘de vier bases voor succes’.

De ochtend instructies van deze retraite zullen gaan over ‘inzet’ zoals het beschreven wordt in de Sammappadhāna Samyutta, The Connected Discourses on Right Striving (SN 49.1). Deze korte leerrede van de Boeddha geeft een flexibele vier-delige aanpak om verschillende situaties in formele meditatie en in het dagelijks leven tegemoet te treden.
Deze retraite is geschikt voor beginners en voor ervaren yogi’s. Er zijn meditatie instructies in de groep, dhamma onderricht en zowel groeps- als individuele consultaties met de leraar.

Je kunt een interview met Shaila bekijken op: https://youtu.be/D51WotfbpCE
Shaila's websites http://www.imsb.org, en http://www.bodhicourses.org

Aanwezigheids verzoek:
De deelnemers worden met nadruk verzocht om aanwezig te zijn bij de start van de retraite en pas te vertrekken bij het einde van de retraite. Kom aub niet te laat en vertrek niet voortijdig.


Leraar: Shaila Catherine
Assistent: Henk van Voorst

Kosten
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.

De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 72,50 per overnachting op een tweepersoonskamer (€ 217,50 voor de hele retraite, 3 nachten).
Op een éénpersoonskamer is dat € 77,50 per overnachting (€ 232,50 voor de hele retraite, 3 nachten)
Er zijn slechts 9 echte éénpersoons kamers beschikbaar voor mensen die dat echt nodig hebben.
Het aantal éénpersoons kamers hangt uiteindelijk af van het aantal deelnemers. Wanneer er bedden leeg blijven, zijn er meer éénpersoons kamers beschikbaar.

Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.

De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift).
De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar.
Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.
 
Info en aanmelding via Sangha Metta

Het (engelstalige) registratieformulier kun je RegistratieFormulier20190815
E-Mail je formulier naar:

Plaats:
Meditatiecentrum ‘Bosoord’, Loenen, zie www.bosoord.nl voor de planning van je reis.
adres: Hoofdweg 109, 7371 GE  Loenen, (bij Apeldoorn).