Datum: Zaterdag 14 juli (10:30 uur) tot zondag 15 juli 2018 (13:30 uur, na de lunch)
Plaats: Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden (www.itc-naarden.org)
Begeleiding: Simin Abravesh, Sjarda Joemai, Nynke Humalda en Inez Roelofs dhamma diversiteit

Omschrijving
DIVERSITEIT; GEDOE OF EEN KANS?
We leven in een tijdperk waarin diversiteit in de samenleving een feit is. Eén blik in de dagelijkse ochtendkrant leert dat diversiteit tot spanningen kan leiden, maar ook dat het een bron kan zijn voor bewustwording en bevrijding.  

Wat kan de Dhamma en meditatie hierin voor ons betekenen?
Wij hebben in Nederland het geluk te leven in een land dat rijk is aan mensen met verschillende achtergronden, kleuren, culturen en religies. Maar die veelkleurigheid en diversiteit komt vaak nog niet tot uiting in de beoefening van de Dhamma, de leer van de Boeddha. Eén blik in een gemiddelde meditatiezaal en je ziet dat het nog geen afspiegeling is van de Nederlandse maatschappij.

Sangha Metta wil daarom structureel meer aandacht gaan besteden aan diversiteit in de beoefening, want de Dhamma geeft ons een uitgelezen kans om eigen pijn en lijden te transformeren, ieders uniciteit te erkennen en tegelijkertijd op zoek te gaan naar de eenheid die ons allen verbind.
Dit weekend is de eerste concrete stap in dit proces.  We gaan samen mediteren, contempleren en uitwisselen. Waarbij we ook liefdevol willen kijken naar groepsconditioneringen en geïnternaliseerde hindernissen die ons van elkaar afscheiden, zodat er uiteindelijk meer ruimte, begrip en verbinding kan ontstaan.

Met als speciale gastdocente: Lida van den Broek. Lida is organisatie-antropoloog en oprichter van Kantharos (1983) één van de eerste bureaus in Nederland met een gespecialiseerd aanbod op het gebied van management van etnische diversiteit.

Voor wie:                Voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Kosten
€ 75 voor het hele weekend. (maaltijden en slaapplaats)
Begeleiding op basis van dana (vrije gift).
Bij annulering worden administratiekosten in rekening gebracht. Lees meer

Je kunt je vragen mailen naar