Datum: dinsdag 24 april – maandag 30 april 2018 (6 overnachtingen)
Plaats: Naarden (Internationaal Theosophisch Centrum)
Begeleiding: eerw. Virañani, organisator Nynke HumaldaOmschrijving
Binnenkomst vanaf 14:00 uur, start retraite om 16:00 uur. Einde na de lunch, ca 13 uur.

sr. Viranani
 Eerwaarde Virañani

Eerw. Virañani is een Boeddhistische non, geboren in de VS (Hawai), ze woont nu in Myanmar. Ze is diep geworteld in de Dhamma door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft in de Birmese traditie gemediteerd (Mahasi Sayadaw) in de Thaise woudtraditie en ze was verbonden aan de Insight Meditation Society in de VS.
Eerw. Virañani blijft van 17-30 april 2018. Er zijn twee retraites achter elkaar.

Vriendelijk zijn met wat er is: Vipassana meditatie
Metta en inzichtmeditatie hebben verschillende doelen maar ze zijn immens ondersteunend naar elkaar. Wanneer inzichtmeditatie een fundament heeft van vriendelijkheid en openheid dan zijn we tot de grootste diepte in staat om onszelf, elkaar en de diepste waarheid over alles wat er is, te begrijpen.  In deze retraite zal eerw. Virañani de inzicht beoefening van de Birmese Mahasi traditie met ons delen op een manier die gegrondvest is en ondersteund wordt door de ‘openhartigheid’ van Metta (liefdevolle vriendelijkheid). Deze retraite is geschikt voor beginnende en ervaren yogi’s.
Eerw. Virañani weet heel goed de verbinding en de overstap te maken tussen Metta en Vipassana, waardoor de retraite als geheel een aanrader is. Wil je het geheel doen dan moet je je voor twee retraites inschrijven.
Eerw. Virañani geeft met veel enthousiasme les en maakt de traditionele teksten toegankelijk met veel voorbeelden uit het dagelijks leven.

Kosten
Accomodatie en voeding: € 318 (€ 53 per nacht, 6 nachten)
In eigen tent: € 43 per nacht, € 258 voor deze retraite
Begeleiding op basis van dana (vrije gift).
Eerw. Virañani wil een substantieel deel van de dana, die ze ontvangt, schenken aan het project van Bhante Sanghasena in Ladakh    http://www.mahabodhi-ladakh.org
Bij annulering worden administratiekosten in rekening gebracht. Lees meer>

Info en aanmelding
Er een wachtlijst is voor deze retraite waar men op kan. Er zijn wel tentplaatsen.
Het (engelstalige) Registratieformulie kunt u hier downloaden.

U kunt uw ingevulde formulier en vragen mailen naar


Aaneengesloten 2 retraites
Er zijn twee retraites van eerw. Virañani in Naarden: de Metta retraite (17 - 23 april 2018) en de Vipassana retraite met eerw. Virañani (24 - 30 april 2018). Deze zijn ook aaneengesloten te volgen.  Er is dan een tussendag. De kosten voor de hele periode, van 17/4 tot 30/4  (13 nachten) bedragen € 689.