Datum: Zaterdag 27 juli – Zondag 4 Augustus, 2019 (8 overnachtingen)
Plaats: Meditatiecentrum ‘Bosoord’, Loenen, www.bosoord.nl
Begeleiding: Shaila Catherine, assistent: Henk van VoorstOmschrijving
De retraite start om 16.00, inloop vanaf 14.00 uur.
De retraite eindigt op 4 Augustus na de lunch, om 13:00 uur.
(Deze retraite is niet op onze gebruikelijke locatie, maar in Bosoord, Loenen, zie onder)

Anapanasati retraite met Shaila Catherine
Thema:
Het onderricht tijdens deze retraite zal gaan over de ontwikkeling van concentratie gebruik makend van de ademhaling als primair meditatie object. De dagelijkse instructie bijeenkomst in de ochtend is bedoeld om de deelnemers te introduceren in de beoefening van concentratie meditatie op basis van opmerkzaam zijn mbv de ademhaling en zal op systematische wijze de vaardigheden helpen ontwikkelen die kunnen leiden tot de mentale absorptie staat van Jhana. De Dhammatalks zullen een scala aan onderwerpen behandelen die de groei van wijsheid en inzicht bevorderen.
Deze stilte retraite is bedoeld voor ervaren yogi’s die al een zekere vaardigheid hebben ontwikkeld in het werken met de hindernissen en mindfulness of inzicht beoefening.
Er zijn sessies met zit- en loopmeditatie, dhamma onderricht, vraag en antwoord sessies en groeps- en individuele gesprekken met de leraar.

Voorwaarden:
Om mee te mogen doen moet je minstens drie meditatie retraites voltooid hebben. Bovendien wordt je verzocht van te voren Shaila’s boek, Focused and Fearless gelezen te hebben en ook de Anapanasati Sutta te lezen.
(Majjhima Nikaya 118, http://www.sleuteltotinzicht.nl/m118.htm en in het engels. https://suttacentral.net/mn118/en/bodhi ).

Aanwezigheids verzoek:
De deelnemers worden met nadruk verzocht om aanwezig te zijn bij de start van de retraite en pas te vertrekken bij het einde van de retraite. Kom aub niet te laat en vertrek niet voortijdig.  

Leraar: Shaila Catherine
Assistent: Henk van Voorst

Je kunt een interview met Shaila bekijken op: https://youtu.be/D51WotfbpCE
Shaila's eigen website 
http://www.imsb.org, en http://www.bodhicourses.org

Kosten:
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis.
Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta.

De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 72,50 per overnachting op een tweepersoonskamer (€ 580,- voor de hele retraite, 8 nachten).
Op een éénpersoonskamer is dat € 77,50 per overnachting (€ 620,- voor de hele retraite, 8 nachten)
Er zijn slechts 9 echte éénpersoons kamers beschikbaar voor mensen die dat echt nodig hebben.
Het aantal éénpersoons kamers hangt uiteindelijk af van het aantal deelnemers. Wanneer er bedden leeg blijven, zijn er meer éénpersoons kamers beschikbaar.

Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken.

De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift).
De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar.
Ook Sangha Metta stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.

Informatie en registratie via Sangha Metta
Download registratie formulier: Registratie Formulier20190727
E-Mail je formulier naar:  

Plaats
Meditatiecentrum ‘Bosoord’, Loenen,   zie www.bosoord.nl voor de planning van je reis.
adres: Hoofdweg 109, 7371 GE  Loenen, (bij Apeldoorn).