• 11-05-05-10-42-37-sm2.jpg
  • 11-05-05-10-57-12-sm2.jpg
  • 11-05-05-11-21-11-sm2.jpg
  • 11-05-05-14-27-41-sm2.jpg
  • slider-photo-8.jpg
De metta-cirkel is een groep vrijwilligers die heeft besloten gedurende één week, elke dag metta te geven aan degene voor wie het is gevraagd.
Metta wordt vertaald als liefdevollevriendelijkheid, welwillendheid, goedwillendheid, liefde en actieve interesse in anderen. Het is een van de volmaaktheden en de eerste van de brahmavihara’s.
De beoefening brengt vriendelijke en helende gedachten naar de ontvanger en installeert een goed gevoel en mededogen in de gever.

Hoe gaat het in zijn werk?

Metta vragen
Sanghaleden kunnen vragen om metta voor zichzelf of voor een ander die behoefte heeft aan liefdevolle genegenheid of compassie. De informatie kan zo kort zijn als je wilt. Als de privacy het toelaat kun je naam, de datum en de reden geven voor het verzoek. Dit kan per post, telefoon of mail gebeuren via de metta coordinator.

Metta geven
Iedere week brengt de metta coördinator het verzoek per mail of per telefoon over aan de metta-cirkel leden.
Sangha leden kunnen metta-cirkellid worden door zich op te geven bij de coördinator. Zij zenden hun naam, emailadres en tel. nummer naar de metta-cirkel coördinator en vergeten niet vrijwilliger te vermelden.

Aan- en afmelden
Je kunt je aan- en afmelden bij Helen Bosch op 
Eenmaal lid van de metta-cirkel verbindt de vrijwilliger zich om gedurende één week dagelijks metta te zenden aan iemand voor wie dit gevraagd is.
Op ieder gewenst moment kun je, zonder opgaaf van reden, toetreden tot of uittreden uit de mettacirkel.

Moge je veilig, vrij van pijn en in vrede zijn,
Jotika Hermsen