• 11-05-05-09-51-58-sm2.jpg
  • 11-05-05-10-24-19-sm2.jpg
  • 11-05-05-11-21-11-sm2.jpg
  • 11-05-05-13-16-33-sm2.jpg
  • 11-05-05-14-10-54-sm2.jpg
De volgende leraren zijn regelmatig betrokken bij retraites die Sangha Metta organiseert:

Jotika Hermsen

jotikahermsenJotika Hermsen, in haar arbeidzaam leven docente theologie en agogie, heeft vele jaren geleefd als katholieke non en is in 1992 ingewijd als boeddhiste met acht leefregels. Sinds die tijd begeleidt ze boeddhistische retraites in binnen- en buitenland. Ze is verantwoordelijk voor de retraites van Sangha Metta.Henk van Voorst

Henk van Voorst portretHenk van Voorst beoefent vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari, (Mahasi). Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn leraren, Bhante Sujiva, brother Dassana (beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is.

Meer informatie: Vipassana Utrecht, Sangha Metta.
Peter Baert

Peter BaertPeter Baert mediteert al sinds 1982. Zijn voornaamste leraren zijn de eerwaarde Mettavihari en U Vivekananda in Lumbini Nepal geweest. Hij laat zich inspireren door leraren als Jack Kornfield, Joseph Goldstein en Achan Sumedho. Hij heeft vele retraites gedaan waaronder 2 langere van 3 en 4 maanden in Azië. Peter is geregistreerd GZ-psycholoog. Zijn meditatie ervaring en de opleiding tot mindfulness trainer vormen de basis voor het geven van therapie voor mensen met o.a. depressieve- en angstklachten, chronische pijn en slapeloosheid.

Inez Roelofs

Inez-Roelofs-portretInez Roelofs beoefent vipassana meditatie in de lijn van Mahasi Sayadaw, Mettavihari, Jotika Hermsen, sinds 1990. Eerst 15 jaar als retraite-kok en organisator; groeiend naar assistent leraar en steeds meer bewust van de Dhamma door te willen geven en spirituele vriend willen zijn. Sinds 2016 lerares vipassana. Andere leraren op haar pad zijn: Eerw. Sujiva; Broeder Dassana voor vipassana. Voor Insight Dialogue Gregory Kramer; Phillis Hicks en Bart van Melik. Abbhidhamma van Ayya Agganyani. Haar roots liggen in diversiteit en eenheid tussen mensen.

Meer informatie: https://vipassanameditatiedenbosch.wordpress.comNynke Humalda

Nynke-Humalda portret-mrt-2014Nynke Humalda mediteert sinds 1988, eerst bij Mettavihari, Frits Koster en Jotika Hermsen. Ze is sinds 2006 actief bij Sangha Metta. Inspiratiebron is de dhamma en speciaal het thema vergankelijkheid. Ze begeleidt bijvoorbeeld de retraite Leven, dood en bevrijding. Meditatie in dialoog (Insight Dialogue) is voor haar van grote waarde. Haar leraren zijn, naast Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva, Henk van Voorst, Bart van Melik, Gregory Kramer en Zr. Virañani. Nynke begeleidt (zit)groepen in Leiden.

Meer informatie: https://vipassanameditatieleiden.wordpress.com
Simin Abravesh

simin abravesh-portretSimin Abravesh (1960, Iran) beoefent sinds 2004 Vipassana en Metta meditatie onder begeleiding van Jotika Hermsen. Ze heeft veel korte en lange retraites gevolgd bij verschillende leraren. Sinds 2012 volgt ze ook de Insight Dialogue retraites van ‘Metta Programs’.  Ze ervaart Insight Dialogue als een waardevolle aanvulling voor (individuele) vipassanameditatie. De dhamma is de bron voor inzicht voor Simin, met name de lering van het afhankelijk ontstaan (paticca samuppada). Daarnaast vindt ze veel inspiratie in de Perzische wijsheid.

Meer informatie: www.vipassanarotterdam.nlwww.sanghametta.nl, www.metta.org

assistenten:

Michael Verlouw