• 11-05-05-11-05-09-sm2.jpg
  • 11-05-05-11-34-37-sm2.jpg
  • 11-05-05-11-42-57-sm2.jpg
  • 11-05-05-14-10-54-sm2.jpg
  • slider-photo-8.jpg

Als er zich een acute nood voordoet dan springt Sangha Metta in, samen met haar meditatie netwerk.

Voorbeelden hiervan zijn:

Mahabodi Meditation CenterMahabodhi1
Het Mahabodhi Meditation Centre ligt in Ladakh, India en wordt geleid door de leraar/monnik eerwaarde Sanghasena. Hij heeft van een droge steppe een groene oase weten te maken, Het instittuut omvat ook scholen, onder meer voor slechtzienden en een hostel voor jongens en meisjes. Toen het instituut in 2010 getroffen werd door een grote overstroming hebben velen binnen Sangha Metta via een spontane actie 20.000 euro bijeengebracht voor de wederopbouw. Daarna hebben mensen ieder jaar dana ten behoeve van dit centrum gegeven. Zo is in 2015 is wederom 1000 euro overgemaakt. Eerwaarde Sanghasena komt af en toe naar Nederland voor het begeleiden van retraites. Uitgebreide informatie over het centrum is te vinden op
 www.mahabodhi-ladakh.org

 

 

tan tan waterceremonieNonnen in Birma
Opdat deze parel van het spirituele leven niet verloren mag gaan’ ondersteunt Sangha Metta het opleidingsproject voor nonnen in Birma. Elk jaar geeft Sangha Metta geld mee aan mediterenden die naar Birma gaan en het daar persoonlijk overhandigen. Begin 2015 gaven we 1000 euro mee en in november nogmaals 1000 euro.
Op de foto is Daw Than Than Nyein in meditatiecentrum Saddhamaransi in Rangoon te zien tijdens de waterceremonie. ‘zoals het water alle kanten op vloeit zo mogen ook de vruchten van onze dana ten goede komen aan alle levende wezens in het bijzonder aan..... Deze tekst wordt uitgesproken na het geven van de dana. 

 

 

Overig

Daarnaast steunt Sangha Metta specifieke initiatieven zoals de prachtige film van Babath Vanloo over de Taiwanese hulporganisatie Tzu Chi, een voorbeeld van Karuna in praktijk. Mede dankzij giften konden wij het maken van de film steunen met 10.000 euro.

Een ander voorbeeld is de gift van 1600 euro aan stichting Vajra die projecten ondersteunt in Nepal, dat zo zwaar werd getroffen door de aardbeving . Deze gift was in het kader van de pelgrimstocht van Maarten Olthof van Utrecht naar Assisi.

Verder hebben we de organisatie Ladakhi Nuns Association gesteund met 250 euro. Dit is bedoeld om deze organisatie te helpen via gerichte acties minder afhankelijk te worden van buitenlandse giften.