• 11-05-05-09-51-58-sm2.jpg
  • 11-05-05-10-24-19-sm2.jpg
  • 11-05-05-11-21-11-sm2.jpg
  • 11-05-05-13-16-33-sm2.jpg
  • 11-05-05-14-10-54-sm2.jpg
Regelmatig nodigt Sangha Metta leraren uit het buitenland uit.


Bhante Sujiva

venerable-sujiva-portretDe Eerwaarde Sujiva is bij velen geliefd vanwege zijn compassie, intelligentie
en pragmatische instelling. Hij komt oorspronkelijk uit Maleisië.  
Vanaf 1996 geeft hij over de hele wereld retraites, waaronder in Naarden.
Zijn laatste boek is “The Tree of Wisdom and the River of No Return”.
Ayya Agganyani

Daw AgganyaniAyya Agganyani (1954) is een van oorsprong Duitse non die eerder al bij Sangha Metta de Abhidamma weekenden heeft begeleid. Zij heeft diepgaande kennis van het Boeddhisme in het algemeen en van de boeddhistische psychologie in het bijzonder.
Daw Agganyani assisteerde meermalen Sayadaw U Nandamala bij zijn retraites. Samen met hem is zij verbonden aan het Dhammavijjalaya Centre for Buddhist Studies in Sagaing. (Myanmar).
zuster Virañani

2015 11 05 Zuster VirananiZuster Virañani is een Boeddhistische non en komt uit de VS (Hawaii). Ze is diep geworteld in de Dhamma door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft vele jaren gemediteerd in o.a. de Birmese traditie van Mahasi Sayadaw, de Thaise woudtraditie en ze heeft gewerkt in de Insight Meditation Society in de VS.
In Myanmar is ze verbonden aan een gerenommeerd meditatiecentrum, daarnaast begeleidt ze retraites op vele plekken in de wereld.
Eén van haar specialiteiten is metta meditatie (liefdevolle vriendelijkheid). Deze meditatie opent het hart en helpt ons een stabiele geest te ontwikkelen. Dit kan bijdragen aan kalmte en kan een voorbereiding voor vipassana zijn. Zuster Virañani geeft met veel enthousiasme les en maakt de traditionele teksten toegankelijk met veel voorbeelden uit het dagelijks leven.


broeder Dassana

Dassana mainDassana beoefent meer dan 25 jaar satipatthana-vipassana meditatie. Daarvan was hij 16 jaar als monnik bezig met intensieve meditatie beoefening in Myanmar, Maleisië en Thailand. Dit heeft hem een diepe kennis gebracht van de praktijk en van de theorie van meditatie. Hij heeft hoofdzakelijk gemediteerd onder begeleiding van leraren in de Mahasi Sayadaw methode maar hij heeft ook andere technieken geleerd en hij is in staat die begrijpelijk te maken voor westerse yogi's. Momenteel geeft Dassana meditatie onderricht en leidt vipassana retraites over de hele wereld. Hij is vaak in Italië en Slowakije. (vertaalde tekst van www.javorie.com)Shaila Catherine

Shaila CatherineShaila Catherine mediteert sinds 1980. Bij elkaar heeft ze meer dan acht jaar gezeten tijdens intensieve meditatie retraites. Ze geeft les sinds 1996, in de VS en internationaal. Shaila heeft meerdere jaren gestudeerd met meditatie meesters in India, Nepal en Thailand, heeft een heel jaar intensieve meditatie gedaan met de focus op concentratie en Jhana en heeft o.a. de boeken 'Focused and Fearless' en 'Wisdom Wide and Deep: A Practical Handbook for Mastering Jhana and Vipassana' geschreven. Shaila Catherine mediteert sinds 2006 onder leiding van Pa-Auk Sayadaw, ze heeft dit laatste boek geschreven om zijn traditonele benadering van meditatie-training toegankelijk te maken voor meditatie-beoefenaren uit het westen.

Voor een uitgebreid interview met Shaila zie: www.bcbsdharma.org/2014-5-14-insight-journal
en Shaila's eigen website http://www.imsb.org